در برخی موارد که البته کم هم نیست، صرافیها به عنوان واسطه بین دو معاملهگر ظاهر میشوند و ارز دیجیتال دیگری را در ازای پرداخت پول ملی به فرد دیگری میفروشند و بستر را برای معاوضه ارزهای دیجیتال دو معاملهگر آماده میکنند و تنها به درآمد واسطهگری یا کارمزد اکتفا میکنند که البته برای ما ایرانیها که به دلیل تحریم، محدودیتهای متعددی برای فعالیت در بازار ارز دیجیتال داریم، بهترین نقطه شروع استفاده از صرافیهای داخلی و ایرانی است چراکه آنها لااقل قواعد بازی در ان زمین ناهموار را میدانند و میدانند چطور میشود در شرایط تحریم، بستر لازم برای فعالیت رد حوزه ارز دیجیتال را فراهم کرد
تعریف صرافی ارز دیجیتال
برای هر گونه اقدام و فعالیتی در حوزه ارز دیجیتال در گام اول باید به یک صرافی مراجعه کرد. از این لحاظ، حوزه ارز دیجیتال هم مثل حوزه پول سنتی است چراکه دقیقا همان روند باید در خرید و فروش و معامله ارزهای دیجیتال نیز طی شود تا فرد معاملهگر بتواند دارایی خود را افزایش دهد. تنها تفاوت در این بخش این است که صرافیهای ارز دیجیتال به دلیل مهیت این نوع ارز (دیجیتال بودن آن) یا سایت هستند و یا در در قالب اپلیکیشن موبایل خدمات خود را به کاربر ارائه میدهند و معاملهگر تنها از این طریق است که میتواند با صرافی کار کند.
برای استفاده از صرافی اما در گام اول باید در آن ثبتنام کرد؛ کاربر با این اقدام میتواند ارز دیجیتال خود را به پول ملی کشورش بخرد و یا در قابل دریافت پول ملی، ارز دیجیتال خود را به فروش برساند. برای ثبتنام هم نیازی به حضور فیزیکی نیست و فقط کافیست فرد به سایت یا اپلیکیشن رفی ارز دیجیتال مراجعه کند. در واقع فعالیت رد حووزه ارز دیجیتال در تمام ابعادش و از صفر تا صد، بدون نیاز به حضور فیزیکی و تنها با مراجعه اینترنتی از دو راه سایت و اپلیکیشن صرافیهای ارز دیجیتال انجام میشود و فرد در یک بستر مجازی (که میتواند سایت یا اپلیکیشن باشد) با استفاده از پول ملی کشور خود، در حوزه و بازار ارز دیجیتال خرید، فروش و معامله میکند.
صرافی بایننس چگونه کار میکند؟
موضع صرافیهای ارز دجیتال در قبال مشتری هم متنوع است. در این مورد هم صرافی ارز دیجیتال عملکردی شبیه صرافی پول سنتی و رایج دارد به اینصورت که در برخی موارد خود صرافی ارز دیجیتال، مشتری ارز دیجیتال شما است و آن را در ازای پرداخت پول رایج و ملی از فرد خریداری میکند و از درآمد حاصل از فروش آن یعنی تفاوت بین خرید ارز دیجیتال از شما و فروش آن به فرد دیگر، به درآمد میرسد و در برخی موارد نیز در ازای دریافت وجه رایج (پول ملی) به مشتری خود ارز دیجیتال میفروشند و در نقش یک فروشنده ظاهر میشوند. در برخی موارد که البته کم هم نیست، صرافیها به عنوان واسطه بین دو معاملهگر ظاهر میشوند و ارز دیجیتال دیگری را در ازای پرداخت پول ملی به فرد دیگری میفروشند و بستر را برای معاوضه ارزهای دیجیتال دو معاملهگر آماده میکنند و تنها به درآمد واسطهگری یا کارمزد اکتفا میکنند که البته برای ما ایرانیها که به دلیل تحریم، محدودیتهای متعددی برای فعالیت در بازار ارز دیجیتال داریم، بهترین نقطه شروع استفاده از صرافیهای داخلی و ایرانی است چراکه آنها لااقل قواعد بازی در ان زمین ناهموار را میدانند و میدانند چطور میشود در شرایط تحریم، بستر لازم برای فعالیت رد حوزه ارز دیجیتال را فراهم کرد؛ البته که صرافیهای ایرانی کارکردهای بسیار بالا و مطلوبی دارند به طوریکه میتوان در آنها به راحتی در ازای پرداخت ریال، بیت کوین، اتر، تتر و سایر ارزهای دیجیتال اصلی بازار ارزهای دیجیتال را خرید، فروخت و یا معامله کرد بدون آنکه از ریسک بالای تحریم، استرسی به معاملهگر وارد شود.
صرافی بایننس نه تنها یکی از بزرگترین، بلکه بزرگترین و معتبرترین صرافی ارزهای دیجیتال در جهان است که حجم مبادلات روزانه آن با هیچ صرافی دیگری قابل مقایسه نیست بطوریکه میتوان او را صدرنشین صرافیهیا بزرگ و معتبر جهان در حوزه ارز دیجیتال دانست. بنیانگذار این صرافی بزرگ، چانگ پنگ ژائو است که او را در بازار رمز ارزها با لقب CZ میشناسند. او یکی از پردرآمدترین فعالان بازار ارز دیجیتال و یکی از ثروتمندترین مردم جهان است. فردی که توانست خیلی زود به جایگاهی ویژه و تثبیتشده در این بازار برسد.
این صرافی توانسته است در طول سالها فعالیت خود، به امنترین محل بریا تجارت ارز دیجیتال تبدیل شود و مورد اعتماد مردک و فعالان این بازار باشد. این اعتماد عمومی به صرافی بایننس به حدی زیاد است که این صرافی به یکی از ویترینهای بزرگ برای تبلیغ ارزهای دیجیتال و یا افزایش قیمت آنها تبدیل شده است. در واقع، به محض اینکه یک ارز دیجیتال در فهرت رافی بایننس قرار میگیرد، به یکباره قیمت آن با رشد تصاعدی، چند ده برابر میشود که این مهم ناشی از اعتماد حداکثری بازار به این صرافی و اعتبار این صرافی در بازار ارز دیجیتال است.
هنوز خیلی از ماه ژولای ۲۰۱۷ نگذشته بود که پیشفروش اولیه ICO شروع شد و توانست در کمتر از دو هفته، ۱۰۰ میلیون توکن را به فروش برساند و این عدد درآمدی ۱۵ میلیون دلاری را برای توسعهدهندگان آن به همراه داشت. این صرافی معتبر که زادگاهش در چین بود، به یکباره با قانون ممنوعیت خرید و فروش ارزهای دیجیتال در چین مواجه شد و همین کافی بود تا در یک مهاجرت تجاری، تمام سرورها و تشکیلات خود را به ژاپن منتقل کند . این البته پایان کار بایننس نبود چون خیلی زود دفاتر دیگری در تایوان نیز دایر کرد و فعالیت خود را در این کشور نیز گسترش داد.
در ژاپن نیز بایننس با مشکلاتی مواجه شد که از آن مله میتوان به سختگیری دولت اشاره کرد و این بود که به دلیل آنچه سختگیری و سنگاندازی دولتهای چین و ژاپن بود، صرافی بایننس مقر خود را به کشور مالت تغییر داد. این اتفاق در سال ۲۰۱۸ و تنها یکسال بعد از پیشفروش توکنهای بایننس رخ داد.
کیف پول چیست؟
کیف پول در دنیای ارز دیجیتال، فضایی است که در آن امکان نگهداری ارز دیجیتال و توکنهای مختلف فراهم است. کیف پولها به چند دسته تقسیم میشود که عبارتند از: کیف پول موبایل مثل Atomic، کیف پول دسکتاپ مانند MetaMask، کیف پول کاغذی، کیف پول وب مانند MyEtherWallet و کیف پول سختافزاری مانند Ledger؛ البته باید بدانید که منظور از کیف پول Gustodial یا متصدی در واقع کیف پول صرافی یا همان کیف پولهایی است که در آنها کلید خصوصی کیف پول فرد در اختیار صاحب صرافی و یا شخص دیگری قرار میگیرد.
افرادی که در حوزه ارز دیجتال فعالیت میکنند، برای دارایی خود دو راه دارند. کاربر بعد از خرید ارز دیجیتال به هر میزان و مقدار که باشد، تنها دو راه دارد؛ میتواند آن را در کیف پول شخصی و یا کیف پول صرافی خود نگهداری و محافظت کند. نکته مهم این است که به دلیل کارمز در هر تراکنش، اگر فرد تریدر باشد و قصد داشته باشد در بازار فعالیت مدام کند، بهتر است ارز دیجیتال خود را در کیف پول صرافی نگهداری کند تا مجبور نشود هر بار و برای هر تراکنش، کارمزد بپردازد زیرا اگر ارز دیجیتال در کیف پول صرافی باشد، فرد میتواند هر بار خیلی راحت و بدون کارمزد، تراکنش خود را انجام دهد. با این حال اگر فرد قصد دارد که دارایی خود را برای مدت زمان طولانی نگهداری کند، خب تبعاً استفاده از کیف پول شخصی راه مناسبتری است.
امنیت بایننس کوین چگونه است؟
اجازة بهرهمندی از ثبات و ایمنی بلاک چین و شبکه اتریوم را میتوان مهمترین ویژگی بایننس کوین دانست که همین موضوع سبب بهبود وضعیت ایمنی خواهد شد چراکه اساساً در شبکه اتریوم ساخته شده است.
بایننس کاربران را در سال 2019 تشویق کرد که توکنهای ERC-20 BNB را به BEP-2 (که توکن بومی است) تبدیل کنند زیرا صرافی بایننس، BNB را به شبکه اصلی خود منتقل کرد و حتی چند میلیون توکن ERC-20 BNB را از بین برد. از نوامبر همان سال به بعد، بایننس پشتیبانی خود از توکنهای ERC-20 را آغاز کرد و به همین دلیل کاربران هنوز قادر به انتقال به توکن BEP-2 هستند، اگرچه امکان حذف توکنهای ERC-20 بیشتر عملاً امکانپذیر نیست.
علیرغم آنچه گفته شد، بایننس همواره با تهدید هکرها و فیشینگها مواجه است که متاسفانه مثل ملخ، هرازگاهی به مزرعه دارایی دیجیتال مردم یورش میبرند و بخش قابل توجهی از آنها را میبلعند. رافی بایننس اما برای مقابله با این تهدید، اقدامی جالب را انجام داد و برای پیدا کردن باگها و رخنههای امنیتی در API جایزه بزرگی را در نظر گرفت و فراخوان داد.
بایننس که همچنان در رتبه نخست معاملات و حجم تراکنشها در جهان قرار دارد، تلاش دارد با افزایش سطج امنیتی خود، جایگاهش را در بازار ارزهای دیجیتال برای آینده نیز افزایش دهد.
سیاستهای تشویقی بایننس
یکی دیگر از اقدامات بایننس خرید پنج درصد از سهام Malta’s Founder’s Bank که یک پروژه بانکداری غیرمتمرکز است، بود و با این اقدام در این امر هم سرمایهگذاری خود را آغاز کرد. از دیگر اقدامات بایننس میتوان به راهاندازی یک بنیاد خیریه بلاک چینی برای تسهیل در امور خیریه با استفاده از ارز دیجیتال اشاره کرد.
قیمت BNB
یکی از نکات مهم درباره بایننس که سبب شد بتواند مسیر طولانی رسیدن به بازار را و رونق گرفتن را در کمترین زمان ممکن طی کند، قطعاً حضور شخض ژائو و تجربه، دانش و صدالبته پشتکار او بود. با اتکا به همین توانمندی بود که BNB توانست جایگاه ثابتی در انتخاب فعالان بازار پیدا کند.
این بسیار طبیعی است که همیشه موفقیت، دشمنیهایی هم در پی دارد و بسیاری از افراد با موفقیت دیگری، احساس خطر میکند. بایننس نیز از این دشمنیها بینصیب نماند. یکی از دشمنان اصلی این رافی که حالا به یکی از پردرآمدترین فعالان اقتصاید جهان تبدیل شده است، کسی نبود جز شرکت سرمایهگذاری ریسکپذیر سکویا کپیتال که در کارنامه کاری و حرفهای خود سرمایهگذاری در شرکتهایی مانند اپل و گوگل و اوراکل و پیپل را دارد. این شرکت خیلی زود برای سرمایهگذاری در صرافی بایننس هم دست به کار شد اما به دلیل اینکه ارزش صرافی بالا بود، مذاکرات به نتیجه نرسد و همکاری بین این دو انجام نشد.
فعالیتهای بایننس اما به همین نقطه ختم نشد. بایننس علاوه بر صرافی بایننس و بایننس لانجپد، آزمایشگاه بایننش را تاسیس کرد. این آزمایشگاه یک پلتفرم توسعه دهنده در حوزه بلاک چین است که فعالیت آن را میتوان در کمک مالی، تامین نیروی انسانی و موضوعات فنی و همچنین مشاوره در حوزه مشاوره به کارآفرینان، خلاصه کرد. از سوی دیگر، بایننس بانک اطلاعات بایننس را نیز راهاندازی کرد تا کارکردی مانند کوین مارکت کپ داشته و قیمت ارزهای رمزنگاری شده را دنبال کند.