خلاصه
در روزهای اخیر، بازار ارزهای دیجیتال شاهد افت قیمت شدیدی شده است. از این رو بسیاری از کارشناسان برای برون رفت از این وضعیت راه حلهایی ارائه میدهند که در بیشتر آنها به این موضوع اشاره شده است که برخی از ارزهای دیجیتال در زمان بحران، نمیتوانند گزینه مناسبی برای نگهداری یا به اصطلاح هولد کردن باشند. این دسته از ارزها را باید در دوران رکود فروخت تا جلوی افت قیمت هرچه بیشتر آنها را گرفت. اما شناسایی دقیق چنین ارزهایی ممکن است کار سادهای نباشد از این رو در این خبر لیستی از ارزهای دیجیتال ارائه شده است که باید از آنها در هنگام بحران دوری کرد البته لازم به ذکر است که این جواب لزوما بهینهترین در نوع خود نمیباشد و همواره سرمایهگذاران باید نسبت به کسب آگاهی از تغییرات بازار، کوشا باشند. این ارزهایی که باید در شرایط کنونی بازار فروخت به ترتیب سلسیوس، سولانا، مونرو، اتریوم کلاسیک و اپ کوین هستند. البته برای هرکدام از این ارزها دلایل محکمی وجود دارد که نشان میدهد آنها قادر نخواهد بود در دوران رکود بازار، سودآوری قابل ملاحظهای داشته باشند. به طور مثال در مورد سلسیوس میتوان گفت که این شبکه مشکلات حقوقی بسیار زیادی دارد که باعث میشود نتوان امید زیادی به آینده آن داشت. سولانا هم در ماههای اخیر درگیریهای مرتبط با لایه ۱ را در کارنامه خود ثبت کرد. ارز دیجیتال مونرو هم همواره توسط دولتها در سراسر جهان سرکوب شده است زیرا آنها به شدت با موضوع ارز دیجیتال حریم خوصی مشکل دارند. اتریوم کلاسیک هم به دلیل نداشتن جامعه بزرگ در تمام این سالها با افت ارزش مواجه شده است. ارز دیجیتال اپ هم در ماههای اخیر نتوانسته است سرمایهگذاران زیادی را جذب کند بنابراین ممکن است در آینده نه چندان دور، افت ارزش شدیدی را تجربه کند
مقدمه
بسیاری شرایط این روزهای بازار ارزهای دیجیتال را مانند دورانی میدانند که یک ویروس باعث ایجاد همهگیری شده است. البته در این مورد خاص، قربانیها، موجودات زنده نیستند بلکه داراییهای افراد و سرمایهگذاران است که با خطر افت قیمت روبرو هستند. همین موضوع باعث شد تا بسیاری از سرمایهگذاران با زیانهای سنگین روبرو شوند. البته این احتمال وجود دارد که ویروس افت ارزش به بازار سهام هم سرایت کند که در ان صورت باید انتظار رکود هرچه بیشتر در بازار را داشت. یکی از ایدههایی که سرمایهگذاران قصد اجرای آن را دارند فروش دارییهای خود است تا بلکه از این طریق بتوانند جلوی افت هرچه بیشتر را بگیرند. البته این موضوع به این سادگیهای هم نیست زیرا برخی از ارزهای دیجیتال توان این را دارند که خود را از این وضعیت خارج کنند. حال سوال مهم این است که چگونه میتوان این دسته از ارزها را شناسایی کرد؟
اکنون بپردازیم به این موضوع که دلیل اصلی برای افت اخیر بازار چیست. اکوسیستم ترا که تقریبا با به صفر رسیدن ارز بومی خود یعنی لونا به مرحله نابودی رسید باعث شد تا بسیاری از افراد که بر روی این ارز دیجیتال سرمایهگذاری کرده بودند، با زیان سنگینی روبرو شوند که نتیجه مستقیم آن چیزی جز افزایش حس نا امیدی یا به اصطلاح احساسات منفی نبود. این موضوع تا جایی اثرگذار بود که تقریبا اکثر ارزهای دیجیتال در بازار با روند نزولی روبرو شدند و همین مرحله را میتوان به عنوان نقطه آغازین رکود در بازار قلمداد کرد. به عنوان مثال میتوان به افت ارزش بزرگترین ارز دیجیتال جهان یعنی بیت کوین اشاره کرد که با افت ۸۰ درصدی خود، باعث شوکه شدن بسیاری از افراد شد.
ارز سلسیوس
کارشناسان بسیاری هم اکنون در بازار هستند که اعتقاد دارند ارز دیجیتال سلسیوس برای فروش در این دوران بازار، مناسب است. آنها چنین نظری را به استناد بر دادههای بدست آمده از عملکرد این ارز ارائه میدهند. یکی از دلایلی که باعث شد تا CEL در این دسته قرار گیرد، مشکلات حقوقیای بود که برای این شبکه بوجود آمد. شبکه سلسیوس همواره به انجام فعالیتهای غیر قانونی متهم بوده است که این حس را در سرمایهگذارانش القا کرد که ممکن است در آینده نه چندان دور، به اتهام همین فعالیتهای خلاف قانون به مرحله ورشکستگی برسد. از این رو میتوان گفت که احساسات شکل گرفته پیرامون این شبکه به صورت منفی است. اوج افت ارزش توکن CEL از آنجایی شروع شد که سلسیوس تصمیم گرفت برداشت وجوه را متوقف کند. این موضوع به شدت از طرف کاربران با اعتراض روبرو شد و بسیاری از افراد از این موضوع با عناوینی مانند گروگان گیری دیجیتالی نام بردند. یکی دیگر از مشکلاتی که گریبان آنها را گرفته است سرمایهگذاریهایی غیر کارشناسانهای بود که منجر به از بین رفتن حجم زیادی از داراییهای سرمایهگذاران شد. همین موضوع ممکن است باعث شود تا پای شریک سلسیوس به عنوان یک طراح پانزی به دادگاه باز شود که به هیچ عنوان برای اعتبار این شرکت خوب نیست. مجموعهای از اینگونه موارد باعث شد تا ارز دیجیتال CEL برای نگهداری مناسب نباشد.
ارز سولانا
در لیستی از ارزها که قرار است به عنوان موارد نامناسب برای نگهداری معرفی شوند، یک ارز دیجیتال بزرگ به نام سولانا به چشم میخورد. شاید کمتر کسی انتظار دیدن نام SOL را در این لیست داشته باشد اما حقیقت این است که سولانا هم مانند بسیاری از ارزها ممکن است نتواند خود را از این وضعیت بحران زده نجات دهد. این موضوع نشان میدهد که حتی غولهای دنیای کریپتو هم ممکن است دچار بحران شوند دقیقا مانند چیزی که برای ترا رخ داد. یکی از مواردی که گریبان سولانا را گرفته است، عملکرد نا مناسب این شبکه است که باعث میشود اعتماد افراد به آن کمتر از هر زمان دیگری شود. البته تیم توسعه دهنده سولانا همواره گفتهاند که شبکه سولانا یکی از سریعترین و ایمنترین شبکههای موجود در بازار است ولی ظاهرا نظر کاربران و کارشناسان خلاف این موضوع است. به عنوان مثال میتوان به قطعیهای پی در پی این شبکه در ماههای اخیر اشاره کرده باعث شد بارها و بارها این شبکه از دسترس خارج شود. در یکی از بزرگترین اختلالات، شبکه برای مدت ۱۷ ساعت از فعالیت باز ماند که اعتراض کاربران را به همراه داشت. با اینکه تیم توسعه دهنده به سرعت مشکلات بوجود آمده را در هر بار، رفع کردند ولی هنوز مشخص نیست چرا این شبکه باگهای زیادی دارد که هر دفعه باعث آسیب رسیدن به آن میشود. دادههای مربوط به سنتیمنت نشان میدهد که احساسات شکل گرفته پیرامون سولانا به شدت منفی است و این روند نزولی در حال افزایش است. به تازگی عدهای از کاربران اقدام به ارائه یک دادخواست کردهاند و هسته اصلی این دادخواست این است که آنها اعتقاد دارند که این شرکت از طریق عرضه غیر قانونی اوراق بهادار، باعث گمراهی هرچه بیشتر افراد شده است. با اینکه توسعهدهندگان سولانا چنین ادعاهایی را بی پایه و اساس میدانند اما باید گفت اگر سولانا نتواند بی گناه بودن خود را ثابت کند آنگاه چنین شکستی را میتوان ضربه بزرگی برای شبکههای لایه اول تلقی کرد.
ادامه این مطلب را در قسمت دوم این مقاله مطالعه کنید.